Információ


Prezentációk

Az előző évhez hasonlóan az idén az előadások és poszterek egyaránt bemutathatók angolul vagy magyarul. Ezt kérjük előre jelezzék a regisztráció során. A regisztrációs határidő után a prezentáció nyelve ELŐADÁS esetén már nem módosítható.

Az absztrakt maximális terjedelme: 1700 leütés szóközzel.

Előadás
Kétféle előadás választható:
1. Normál: 12 perc előadás + 3 perc kérdések
2. Rövid: 3 perc előadás + 2 perc kérdések

Az előadás formátuma lehet .pptx vagy .pdf, de kérjük az előadókat, hogy az előadásuknak mindenképp legyen egy .pdf verziója is.

Poszter
A posztert álló elrendezésben kérjük elkészíteni. Maximális mérete A0, azonban a pontos méret nincs megszabva.

Az Év Ifjú Viselkedéskutatója díj

A magyar etológiai, viselkedésökológiai kutatások mára a világ élvonalába kerültek. Ezen eredmények megőrzése, a továbbfejlődés serkentése valamint a szakmai utánpótlás biztosítása végett a Magyar Etológiai Társaság (MET) ismételten meghirdeti „Az Év Ifjú Viselkedéskutatója” díjat.

A díjat minden évben a MET vezetősége ítéli oda annak az ifjú kutatónak, aki az elmúlt egy évben végzett tudományos munkáján alapuló legkiemelkedőbb pályamunkát nyújtotta be. A díjra azok pályázhatnak, akik a benyújtási határidőig még nem védték meg PhD fokozatukat, és az adott évben olyan kiemelkedő tudományos eredményt értek el, amely alkalmas a hazai és a nemzetközi viselkedésbiológiai közvélemény figyelmének felkeltésére. Fontos feltétel, hogy a díj odaítélésének alapjául szolgáló mű nagyrészt a pályázó saját, önálló munkáján alapuljon. Az elbírálás során előnyben részesítjük a már elfogadott első szerzős publikációkat, emellett pont jár társszerzős cikkekért, valamint konferencia prezentációkért.

A díj átadására a konferencián kerül sor, ahol a díjazott egy előadáson mutathatja be eredményeit. A díj oklevéllel és 50.000 Ft pénzjutalommal jár.

A benyújtott pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
1. Szakmai önéletrajz,
2. Publikációs lista (emellett az elmúlt egy évben beadott cikkek is mellékelhetőek, ehhez a folyóirat visszaigazolását kérjük csatolni),
3. Max. 2 oldalas pályamunka (szövegtörzs), amely tézisszerűen bemutatja a jelentkező elmúlt egy évben végzett tudományos tevékenységét és jövőbeli terveit,
4. Témavezető által aláírt beleegyező nyilatkozat

A pályázatokat a metkonf2018@gmail.com címre kérjük benyújtani 2018. október 30. 23:59-ig.

Étkezés

Ebéd (Heltai Folk kocsma): 25 lej (~1750 forint)
Pénteki vacsora (Bulgakov Kávéház): 30 lej (~2100 forint)
Szombati vacsora (Heltai Folk kocsma): 16 lej (~1100 forint)

Az étkezés a helyszínen fizetendő a regisztrációs díjjal együtt, készpénzben. Kérjük a regisztráció előtt váltsanak román lejt, forintban vagy más pénznemben való fizetésre nem lesz lehetőség.

Szállás

Szállásfoglalásra a szervezőknek sajnos nincs lehetőségük, ezért kérjük használják a webes lehetőségeket (Airbnb, booking.com, tripadvisor, stb.).

A fenti lehetőségeken kívük a következő szállásadókat javasoljuk:
http://viladiakonia.ro/hu/ – olcsó és egyszerű
http://hotelagape.ro/s/?lang=hu – minőségibb
http://www.retro.ro/index-en.htm – hostel, gyakran nagyon zajos